Back to blogs

News & Views

13. 01. 2022

Emocije pod zvijezdama

by Lara Karlović

Kroz posljednje smo dvije godine bili primorani smanjiti broj društvenih kontakata, druženja, i mnogih malih stvari koje život čine posebnim. Poruke o poštivanju distance iskakale su iza svakog kutka, eventi su se više otkazivali nego organizirali, a ljudi više preživljavali nego živjeli.

Mi u Lloydsu stoga jedva čekamo povratak nekih od tih velikih malih stvari u naše, ali i u živote sviju oko nas.

Prijedlog informativnog postera 1

Krajem prošle godine, prijavili smo se na javni natječaj za izradu vizualnog identiteta 69. Pulskog filmskog festivala. Iako nismo izabrani, šteta bi bila ne podijeliti našu ideju o dijeljenju emocija pod zvijezdama. 🙂

Prijedlog informativnog postera 2

Ne moramo puno govoriti o važnosti Pulskog filmskog festivala za zajednicu, ili tome da on predstavlja okosnicu ljeta u Puli i okolici. Kad se prvi put pojavila mogućnost otkazivanja, mnogi su ljubitelji filma, ali i tradicije, osjetili stezanje oko srca. Osim samog festivala, značilo je to da će ljeto ostati uskraćeno za susret s prijateljima ili obitelji koju rijetko vidimo. Prije filma, tijekom filma, nakon filma. Svi oni kratki, ali slatki trenuci kad s nekim dijeliš strepnju dok scenu na platnu prati napeta glazba, ili oduševljenje kad film završi baš onako kako si priželjkivao. Sve nam je to iznenada oduzeto.

Iz ovih se razmišljanja izrodila naša ideja za vizualni identitet ovogodišnjeg Pulskog film festivala. Evocirati u ljudima sve one emocije koje vežu uz ljeto, duge tople noći, Arenu, i film pod beskrajnim zvjezdanim nebom. A ima li boljeg načina za spojiti tako važne, a opet tako različite pojmove, od kolaža?

Prijedlog informativnog postera 3

Upravo je kolaž medij putem kojega smo spojili vizualnu reprezentaciju emocija i samoga ambijenta Arene. Suptilna i jednostavna tipografija nenametljivo se spojila s postojećom tipografijom Pulskog filmskog festivala te nadopunila informacije na svim vizualima. Nunito, kao font koji spada u Sans serifne fontove, cijelom vizualnom identitetu pridodao je dašak suvremenosti.

Logotip

Logotip je nastao izdvajanjem filmske role i vrpce. Prikaz rola je zarotiran za 45 stupnjeva, u smjeru obrnutom od kazaljke na satu. Redukcijom elemenata postigao se sklad i minimalizam u logotipu.

Prijedlog logotipa

Što smo htjeli prikazati brojkama?

Šestica i devetka složene su tako aludiraju na stare filmske role. Film se u broju šest primiče svojem kraju, istovremeno prelijevajući vrpcu u broj devet, kako bi nove priče i nove uspomene mogle biti ispričane. Devetka također nagovještava novo pulsko filmsko desetljeće, koje započinje sa 70. izdanjem festivala.

Ideja koncepta bila je povezati emocije koje prate ovaj festival dugi niz godina, s nadom u bolju i povezaniju budućnost koja je pred nama. 

Prijedlog informativnog postera 4

A ovako bi izgledali promotivni proizvodi.

Merch 1
Merch 2

Ako i vama treba vizualni identitet koji objedinjuje osobnost vaše tvrtke i jedinstveni dizajn te ih predstavlja ciljnom tržištu, javite nam se!